понеділок, 23 грудня 2013 20:20

Ходорковський може оселитися в Швейцарії

Ходорковський може оселитися в Швейцарії
Фото: ua.euronews.com
Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський заявив, що "ймовірно" буде жити в Швейцарії, повідомляє в понеділок агентство Bloomberg.

Він додав, що має намір обговорити зі своєю дружиною Інною питання можливого переїзду в Швейцарії.

Як очікується, дружина Ходорковського прибуде до Німеччини у вівторок, передає РИА "Новости".

Раніше Ходорковський заявив, що не може повернутися в Росію до тих пір, поки не закрито, позов про стягнення 17 млрд руб., так як є ризик не виїхати за кордон. "З юридичної точки зору судовий позов до мене по першій справі (ЮКОСа) не закритий. Там позов на $550 млн, і за російським законодавством це дає можливість не дозволити мені виїхати за кордон", - сказав він. Якщо позов буде знято рішенням Верховного суду, де зараз знаходиться справа, він буде вважати це достатнім знаком, "демонструючим, що я можу приїхати в Росію", сказав колишній в'язень.

Нагадаємо, 20 грудня указ про помилування засудженого бізнесмена в п'ятницю підписав Володимир Путін, в цей же день Михайло Ходорковський вийшов на свободу і полетів у Німеччину. За його словами, йому дали візу на рік.
Зараз ви читаєте новину «Ходорковський може оселитися в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі