вівторок, 07 серпня 2007 16:08

Хіларі Клінтон майже удвічі обігнала Обаму по популярності

Згідно опитування, проведеному виданням USA Today спільно з фондом Галлапа, серед кандидатів в президенти США від Демократичної партії лідирує Хилларі Клінтон, з 22-процентим відривом від свого основного суперника Барака Обами.

Серед прихильників демократів Клінтон отримала 48 відсотків голосів, що на 8 відсотків більше, ніж три тижні тому, коли проводилося попереднє опитування. Рейтинг Обами - 26 відсотків, що на два відсотки менше, ніж три тижні тому. Демократ Джон Едвардс отримав 12 відсотків голосів.

Коли опитаним запропонували вибрати тільки між двома лідерами президентської гонки з боку демократів, вийшло співвідношення 59/36 відсотків в користь Клінтон.

Опитування також показало, що значна перевага Клінтон викликана, перш за все, її більш зваженим, на думку американців, підходом до зовнішньої політики, у тому числі і до боротьби з міжнародним тероризмом.

Прихильники республіканців не змінили своїх переваг: колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані підтримують 33 відсотки; колишнього сенатора від штату Теннесі Фреда Томпсона - 21 відсоток; за Джона Маккейна, сенатора від Арізони готові проголосувати 16 відсотків; колишній губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні користується підтримкою шести відсотків прихильників республіканців.

Довіру до президента Джорджа Бушу висловили 34 відсотки опитаних, і це на п"ять відсотків більше, ніж три тижні тому. Конгресмени обох партій отримали мінімальний відсоток довіри за всі вісім років проведення подібних опитів: 29 відсотків у конгресменів-республіканців і 37 відсотків у демократів.

Опит проводився з п"ятниці 3 серпня по неділю 5 серпня і охопив 1012 американці. Погрішність складає 3-5 відсотків, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон майже удвічі обігнала Обаму по популярності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі