вівторок, 23 червня 2015 17:07

Харківського волонтера засудили до двох років в'язниці за ухилення від мобілізації

Харківського волонтера засудили до двох років в'язниці за ухилення від мобілізації

У Харкові волонтера і патріота Дмитра Явдошенка засудили до двох років колонії за ухилення від призову за мобілізацією, повідомляє ТСН.ua.

 Як розповів харківський волонтер Роман Донік, Дмитро і не думав ухилятися - він просто просив невелику відстрочку, щоб закінчити БПЛА для військових АТО.

"Я знаю як мінімум трьох комбригів, які відірвали б його з руками і ногами. Ще є кілька командирів батальйонів, які були б щасливі, якби він у них був. Такі люди на вагу золота", - наголосив Донік.

Катерина, дружина Дмитра, розповіла, що повістку йому принесли ще на початку квітня. Наступного ж дня Дмитро з'явився у Дзержинський військкомат для проходження медкомісії. Там йому призначили додаткове обстеження у поліклініці за місцем проживання - зробити флюорографію, ЕКГ, аналіз крові на групу і резус-фактор тощо. Однак, оскільки у Дмитра, крім основної роботи у своїй IT-фірмі, були ще зобов'язання зі збирання безпілотників, він не встиг швидко зібрати всі необхідні меддовідки.

Через тиждень-півтора його знову запросили до військкомату, де він пояснив ситуацію про свої домовленості з волонтерами. На це у військкоматі заявили, що згідно з їхньою медкомісією він підходить і вже за кілька годин має від'їхати. Проте хлопець почав пояснювати, що не може наразі виїхати, бо має незакриті контракти, і просив відстрочку.

Але його не стали слухати і передали справу до прокуратури. Звідти - до суду, де був оголошений вирок - два роки позбавлення волі. Наразі вже подана апеляція, проте невідомо, коли вона буде розглянута.

Зараз ви читаєте новину «Харківського волонтера засудили до двох років в'язниці за ухилення від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі