четвер, 19 лютого 2015 16:04

Характер поранень українських бійців доводить, що проти них випробовують нове озброєння - МОЗ

Характер поранень українських бійців доводить, що проти них випробовують нове озброєння - МОЗ
Фото: styknews.info

Російсько-терористичні війська застосовували на Донбасі заборонені види озброєння. Про це свідчить характер поранень українських силовиків, які прибули в госпіталі із зони АТО, повідомляє міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

"Під час поїздки я бачив ті ж травми, які свого часу бачив і в Грузії, де використовувалася заборонена зброя і на людях випробовується новітнє озброєння", - сказав він.

За словами Квіташвілі, зокрема, такі травми він бачив у поранених, доставлених до Дніпропетровська.

"Розмовляли з фахівцями з військової хірургії. У нас немає гарантій, що в зоні АТО не використовується зброя, яка заборонена", - сказав він.

У зв'язку з цим Квіташвілі підкреслив важливість навчання військових лікарів роботі саме з такими пораненнями, нанесеними новітніми видами озброєння.

"Навички лікарів, на жаль, застаріли і стандартні навички хірургів тепер не актуальні", - сказав він.

Коментуючи відновлення військових кафедр при медичних ВУЗах, Квіташвілі зазначив, що "все можна відновити, але потрібно змінювати програму, тому що важливіше навчати лікарів сучасним технологіям лікування поранень, а не навичкам користування автоматом Калашникова".

Квіташвілі повідомив, що МОЗ розробив розрахунки і рекомендації про потреби медичних працівників для забезпечення потреб АТО, а також з проведення мобілізації медиків і найближчим часом такі рекомендації будуть поширені на місцях.

Зараз ви читаєте новину «Характер поранень українських бійців доводить, що проти них випробовують нове озброєння - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі