пʼятниця, 09 квітня 2010 13:31

Хакера посадили на два роки за віртуальні погрози Кадирову

Хакера посадили на два роки за віртуальні погрози Кадирову
Московський суд засудив хакера, який зламав чеченський сайт, на якому пізніше з"явилися погрози на адресу президента республіки Рамзана Кадирова, до двох років позбавлення волі. Також Альберта Сааєва оштрафували на 35 тис. рублів.

За підсумками розгляду Альберт Сааєв був визнаний винним у неправомірному доступі до комп"ютерної інформації та створенні й використанні шкідливих комп"ютерних програм, а його спільник Олег Морозов - у створенні, використанні та розповсюдженні шкідливих програм.

Внаслідок лінгвістичного дослідження текстів з погрозами на адресу президента республіки було порушено кримінальну справу за статтею "Застосування насильства, не небезпечного для життя чи здоров"я, або загроза застосування насильства відносно представника влади або його близьких у зв"язку з виконанням ним своїх посадових обов"язків".

  У суді було встановлено, що в 2009 році Сааєв "за грошову винагороду проводив комп"ютерні атаки на Інтернет-ресурси органів влади і управління республік Північно-Кавказького федерального округу". Він незаконно отримав доступ до сайту chechnyatoday.com і надав його своїм замовникам, особистість яких встановити не вдалося.
 
Замовники, у свою чергу, розмістили на головній сторінці сайту тексти з погрозами на адресу Кадирова. Олег Морозов виступав у всьому цьому в ролі помічника Сааєва. Він змінив вже існуючу програму так, що вона стала шкідливою і з її допомогою стало можливим здійснення комп"ютерних атак.

Сайт chechnyatoday.com був створений у січні 2008 року для висвітлення ситуації в республіці, в тому числі, для чеченців, які проживають за кордоном і в інших регіонах Росії. Він транслює новини місцевих телеканалів, відеоролики про діяльність керівництва республіки, а також містить стрічку новин про актуальні події.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Хакера посадили на два роки за віртуальні погрози Кадирову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі