понеділок, 10 квітня 2023 20:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк розповіла, як окупанти готуються до оборони

Гуменюк розповіла, як окупанти готуються до оборони
Російські окупанти облаштовують мінні поля та риють окопи. Фото: eastnews.ua

Російські військові будують на захоплених територіях оборонні споруди.

Вони використовують різні методи та прийоми, сказала керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Донбас.Реалії".

"Це засіювання полів мінно-вибуховим способом, тобто мінування полів. І тими самими нещасними "зубами дракона", в які вони вірять так свято, і які нікого не зупинять, в нашому випадку. Це наривання окопів, в чому вони вже стали рекордсменами, зважаючи на 70-кілометровий окоп. Хоча їм це не допоможе, але нехай до землі звикають", – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі загарбники збудували велетенський окоп

У росіян є декілька ліній оборони, але цю інформацію не розголошують.

"Скільки їх наготував ворог, має знати тільки військове командування для того, щоб адекватно реагувати на це. Якщо ми оголосимо, про скільки ліній оборони ворога знаємо, то він може змінити тактику. Нам це не на руку. Ми чекаємо того, щоб все, що вони набудували, їм і нагодилося", – додала Гуменюк.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли понад 40 населених пунктів. Серед них: Малинівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новопавлівка Запорізької області; Качкарівка, Зміївка, Інженерне та Зеленівка Херсонської області, а також Херсон.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти активізували підготовку з евакуації місцевого населення на тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим. Зокрема, в Мелітополі та Скадовську ворог організував опитування місцевого населення щодо можливої евакуації. В ході опитування перевіряється наявність російського паспорта, прописка та рівень освіти. Відзначається періодичний виїзд автобусів з бажаючими евакуюватися. Окупанти поширюють інформацію, що з кінця квітня розпочнеться примусова евакуація цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк розповіла, як окупанти готуються до оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі