середа, 10 червня 2009 18:03

Грузія скаржиться, що російські військові розбійничають і крадуть худобу

Грузія скаржиться, що російські військові розбійничають і крадуть худобу
МЗС Грузії закликає міжнародне співтовариство примусити Росію дотримуватись принципів міжнародного права і зобов"язань за угодою про припинення вогню.

За інформацією МЗС, 7 червня в село Переві (Сачхерський район) з південноосетинського боку увійшли незаконні банд-формування - близько 50 людей і два бронетранспортера. П"ятнадцять озброєних осіб, а також російські військові на сьогоднішній день залишаються в Переві.

"Протягом останніх днів в Переві мали місце пограбування та розбої, зокрема факти викрадання худоби", наголошується в заяві.

МЗС Грузії також звертає увагу на Гальський район Абхазії, який, в основному, населений етнічними грузинами. Там було здійснено напад на сім"ю Харчилава, викрадено двох жінок і дві дитини, за їхнє звільнення викрадачі вимагають викуп, погрожуючи смертю.

У заяві зовнішньополітичного грузинського відомства підкреслюється, що "вся відповідальність за незаконні дії на окупованих територіях Грузії покладається на Росію, яка здійснює контроль в конфліктних регіонах", передають Новости-Грузия.

Зараз ви читаєте новину «Грузія скаржиться, що російські військові розбійничають і крадуть худобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі