середа, 10 червня 2015 18:19

ГРУшнику Єрофеєву пропонували політичний притулок в Україні - адвокат

ГРУшнику Єрофеєву пропонували політичний притулок в Україні - адвокат
Фото: ТСН

Адвокат російського спецназівця Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська стверджує, що її підзахисному співробітники Служби безпеки пропонують політичний притулок в Україні.

"На нього дуже серйозно проводиться тиск з боку органів досудового слідства і з боку працівників СІЗО і всіх інших. Йому пропонують політичний притулок, його родині пропонують політичний притулок", - стверджує Соколовська.

Адвокат підкреслила: "Звинувачуючи його в зраді РФ, що потрапить до РФ - його вб'ють там або він буде все життя сидіти і так далі".

Таким чином, як стверджує адвокат, на Єрофеєва чиниться тиск, щоб "він відкрив всі карти, які тільки можливі".

Відповідаючи на уточнююче запитання, хто саме пропонує політичний притулок, Соколовська сказала, що йдеться про орган слідства СБУ.

Також вона додала, що українське слідство пропонує за співпрацю Ерофеєву мінімальний термін покарання.

Соколовська також заявила про намір оскаржити в Європейському суді з прав людини рішення українських судів про обрання запобіжного заходу її підзахисному у вигляді утримання під вартою.

"Буде подана скарга до Європейського суду з прав людини", - сказала адвокат.

Нагадаємо, що сьогодні Апеляційний суд залишив Єрофеєва під вартою.

Російський офіцер ГРУ Олександр Александров і капітан ГРУ Євген Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу м.Щастя (Луганська обл.) під час спроби захопити стратегічний міст. В результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Затриманих ГРУшників звинуватили у терористичній діяльності на території України і взяли під варту до 19 липня включно.

Кремль у свою чергу заявив, що затримані Єрофеєв та Александров не є військовослужбовцями РФ, а просто "громадяни Росії".

Зараз ви читаєте новину «ГРУшнику Єрофеєву пропонували політичний притулок в Україні - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі