вівторок, 01 грудня 2009 13:13

Гроші обдурених Аделаджою парафіян вивозили у Туреччину

Гроші обдурених Аделаджою парафіян вивозили у Туреччину

Столичні правоохоронці розглядають версію, згідно з якою гроші обманутих людей "Посольства Божого" перевозилися в Туреччину.

Про це розповів адвокат Іван Боднарук, який був присутнім на очній ставці арештованої за обвинуваченням у шахрайстві активної парафіянки Жанни Кисіль.

За його словами, жінка нібито наймала спеціальних кур"єрів-жінок, які ховали на собі кожна по 20 тисяч доларів і доставляли їх у Стамбул. За рік начебто було до 7 таких рейсів, а кур"єрів - 8 осіб у кожнім рейсі.

Водночас окремі люди стверджують, що Жанна ділилася нечесними доходами із Сандеєм і Босе Аделаджі, які дозволяли агітувати в церкві.

За словами Боднарука, говорила йому про це і сама Кисіль, мовляв, все одно "ви цього ніколи не доведете".

Крім того, є відеозаписи на лазерних дисках, які зафіксували багатотисячні збори в церкві "Посольство Боже", де Сандей заохочує морально тих, хто віддає в заставу свої квартири, бере кредит і вкладає в бізнес.

Зараз такий диск вивчає слідство.

Як відомо, у кінці жовтня столична міліція заарештувала Жанну Кисіль - "мільйонерку", яку підозрюють у виманюванні грошей у парафіян "Посольства Божого".

Крім того, висунули обвинувачення за ст..190, п.4 (шахрайство) у справі ПП "Грант", яке займалося збором інвестицій, щоб потім вкладати в нерухомість і пастору Аделаджі.

За словами колишніх парафіян "Посольства Божого" Аделаджа закликав людей брати у банках кредити під заставу нерухомості і приносити ці гроші "бабусі-мільйонерці".

Раніше слідчі органи порушили кримінальну справа стосовно пастора Аделаджі в рамках розслідування кримінальної справи щодо компанії "Кінгз Кепітал".

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Гроші обдурених Аделаджою парафіян вивозили у Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі