вівторок, 13 жовтня 2009 09:28

Аделаджа вирішив спілкуватися зі слідчими мертвою мовою

Аделаджа вирішив спілкуватися зі слідчими мертвою мовою

Пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа весь вчорашній день провів в ГУБОЗ, надаючи свідчення.

Про це повідомило джерело в МВС.

За словами джерела, під час допиту вже майже визріло рішення затримати пастора за підозрою в шахрайстві в особливо крупних розмірах (ст. 190 частина 4 Кримінального кодексу, передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі).

"Проте до вечора поступив дзвінок з самого верху - мовляв, поки затримувати не треба", - сказав один з оперативників.

Коли Аделаджа зрозумів, що його можуть затримати, тут же заявив, мовляв, надаватиме свідчення тільки мовою йолубу. Але правоохоронці знайшли фахівця, який пояснив йому, що це мертва мова, тому пастор спілкувався російською.

Нагадаємо, в лютому міліція порушила кримінальну справу щодо пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі за підозрою в шахрайстві.

17 березня Сандею Аделаджі висунуто звинувачення в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах.

Санкцією частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України, по якій висунуто звинувачення, передбачено покарання за здійснення цього злочину до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Аделаджа дав зобов"язання міліції не виїжджати за межі України, поки не буде завершено розслідування справи по "Кінгз Кепітал".

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Аделаджа вирішив спілкуватися зі слідчими мертвою мовою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі