пʼятниця, 16 березня 2012 11:17

Грищенко запевнив, що не проти скверу на Пейзажній алеї: Все одно там якісь гаражі

Грищенко запевнив, що не проти скверу на Пейзажній алеї: Все одно там якісь гаражі

Міністерство закордонних справ (МЗС) виступає за те, щоб на Пейзажній алеї в Києві було розбито сквер.

Про це сьогодні сказав міністр Костянтин Грищенко під час години запитань до уряду, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Треба розуміти, що у 2001 році на цьому місці були гаражі, які були незаконно зведені, і які аж ніяк не створювали умови для того, щоб там можна було відпочивати українським громадянам, або ж розглядати це як покращення загальної забудови Києва", - сказав урядовець.

За його словами, вирішення цього питання має обговорюватися й надалі.

"Але головне, що треба знести усі ці гаражі, які були побудовані невідомо ким на цій території. Вони мають бути знесені. А ця ділянка має бути повністю віддана під сквер. Від міністерства нічого не треба захищати. Треба думати, як перетворити це місце на таке, що відповідає потребам киян", - наголосив Грищенко.

Він ще раз заявив, що МЗС не виступає проти створення скверу на Пейзажній алеї.

"Ми будемо сперечатися з тими, хто просуває цю тему у власних інтересах. Якби не Міністерство закордонних справ, у 2005-2099 році знайшлись би люди, які б забудували цей сквер", - вважає Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС не хоче відмовлятися від забудови на Пейзажній алеї

Нагадаємо, в 2009 році на Пейзажній алеї, де МЗС отримав земельні ділянки для забудови, активісти облаштували дитячий сквер з різними арт-об'єктами.

У вересні 2010 року Шевченківський райсуд Києва закрив справу про незаконність рішення Київради виділити МЗС під землю під будівництво житлових будинків на Пейзажній алеї.

Після цього лідери 5 фракцій Верховної Ради направили президенту Віктору Януковичу запит, в якому наголосили на необхідності не допустити руйнування скверу та дитячого ландшафтного парку на розі Десятинного провулка і Пейзажної алеї .

ВАСУ 13 березня задовольнив позов МЗС, скасувавши рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї житлового будинку для співробітників МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко запевнив, що не проти скверу на Пейзажній алеї: Все одно там якісь гаражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі