вівторок, 12 червня 2007 18:51

Грецькі археологи знайшли мікенський некрополь

Археологічна експедиція, що працює в районі стародавньої Олімпії на заході півострови Пелопонесс, виявила чотири раніше невідомі могили мікенської епохи. Поховання, датовані XV-XI століттями до нашої ери, містять багатий інвентар, зокрема, дитячі іграшки.

У могилі з дитячими іграшками були знайдені також зображення божественних покровителів і статуетка жінки, що обіймає дитину. У сусідніх похованнях знаходилася деяка кількість керамічних судин. Глава експедиції Олімпія Бікату відзначила, що були знайдені всі відомі типи мікенського начиння. Одна з амфор представляє особливий інтерес: на ній зображена лежача на носилках людина, якої несуть четверо помічників. Подібних сцен в мікенській іконографії до цих пір відомо не було. Ще одна цікава знахідка - судина-фляга з узорами, що нагадують кипріотські, що указує на зв"язок материкової Греції з цим островом.

Експедиції Бікату вдалося також виявити залишки римських лазень, датованих I-IV століттями нашої ери.

Олімпію, де з VIII століття до нашої ери і до IV століття нашої ери проходили Олімпійські ігри, багато разів вивчали археологи. У XX столітті масштабні розкопки в ній велися в 1960-х і 1990-х роках. Найраніші культурні шари Олімпії датувалися протогеометричним часом, тобто приблизно X століттям до нашої ери, повідомило агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Грецькі археологи знайшли мікенський некрополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі