неділя, 08 серпня 2021 19:48

Граната в Кабміні, дивна смерть активіста і палаюча Греція – як минув тиждень у фото
10

Чим жила Україна і світ — у щотижневій фотопідбірці Gazeta.ua.

Події в Україні

Автор: Укрінформ
 

У стародавні часи в Києві гривні відливали зі срібла, вага була 160 грамів. Цими грошима користувалися у так званий безмонетний період майже тисячу років тому.

Прикмета скульптурки: "Мене потреш – гривню збережеш", пишуть на сторінці проєкту у Facebook.

Нова скульптурка встановлена за адресою: вул. Володимирська, 2 – на фасаді Національного музею історії України.

Автор: bbc.com_ukrainian
 

Правоохоронці супроводжують затриманого ветерана АТО з добровольчого батальйону "Айдар" Володимира Прохнича.

4 серпня він із бойовою гранатою прорвався до будівлі Кабінету міністрів. Перемовини із нападником поліції допомагав проводити Василь Олексюк, друг затриманого і волонтер. Саме завдяки йому чоловіка і знешкодили.

Прохнич у зоні бойових дій був двічі поранений і мав черепно-мозкову травму. Нагороджений орденом "За мужність ІІІ ступеня".

Суд обрав йому запобіжний захід – буде від вартою до 27 вересня без права на заставу.

Автор: GettyImages
 

Працівники Запорізького автомобілебудівного заводу збирають автомобіль Лада. Також там займаються збіркою авто Renault. Процес показали журналістам 4 серпня. Завод знаходиться у Запоріжжі. Потужності підприємства використовуються лише на 15 відсотків, за словами голови правління ЗАЗ Миколи Євдокименка.

-Навіть за таких умов за вісім місяців цього року завод виробив понад дві тисячі легкових автомобілів, а в планах - наблизитися до десяти тисяч і щорічно збільшувати виробництво вдвічі, - каже Євдокименко.

Автор: GettyImages
 

Під посольством Білорусі в Києві люди вшановують загиблого білоруського активіста Віталія Шишова. В Україну переїхав торік. Заснував організацію для допомоги іншим активістам у вигнанні - "Білоруський дім в Україні". Його знайшли повішеним 3 серпня у одному з парків Києва. Вийшов на пробіжку і не повернувся. Є підозри, що до його вбивства причетні спецслужби.

Автор: Reuters
 

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрічається з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Держдепі у Вашингтоні 5 серпня. Кулеба поїхав у США разом із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Глава держави Володимир Зеленський має відвідати США 30 серпня.

Події у світі

Автор: Reuters
 

Пасажири прибувають на станцію Сінагава на початку робочого дня на тлі спалаху коронавірусної хвороби у японському Токіо 2 серпня.

Автор: GettyImages
 

У німецькому місті Бад-Ноєнар-Арвайлер на майданчику збирють автомобілі, знищені під час повені на річці Ар. Далі машини утилізують.

Внаслідок руйнівної повені, що почалася на заході Німеччини понад два тижні тому через сильні дощі, загинули не менше 182 людей.

Автор: GettyImages
 

Під час лісових пожеж у Греції в одному з районів Афін зайнявся будинок. Через загрозу для життя людей евакуювали з острова Евбея, що розташований неподалік. 5-6 серпня у країні зафіксували 426 пожеж. Їх гасили 246 пожежників.

До гасіння приєдналися і 100 українських рятувальників, які прибули 6 серпня. Визволили від вогню 2 села.

Автор: GettyImages
 

Папа Франциск проводить свою першу аудієнцію у Ватикані після операції 4 серпня.

Папа повернувся до роботи на повний робочий день після операції на товстій кишці минулого місяця. На щотижневій аудієнції він закликав міжнародне співтовариство допомогти ліванському народові. Також знайшов час, щоб позувати для селфі та благословити дітей.

Автор: GettyImages
 

Принц Річард, герцог Глостерський та Біргіт, герцогиня Глостерська, відвідують парад до Дня засновника у Королівській лікарні Челсі. У заході беруть участь усі пенсіонери Челсі. Подія відбувається майже щороку з того часу, як у 1692-му відкрилася лікарня. Вона також служить за будинок для людей похилого віку кільком сотням ветеранів британської армії.

Зараз ви читаєте новину «Граната в Кабміні, дивна смерть активіста і палаюча Греція – як минув тиждень у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі