пʼятниця, 14 листопада 2008 12:35

Держдума в першому читанні збільшила термін повноважень президента

Держдума в першому читанні збільшила термін повноважень президента
Депутати Держдуми РФ на засіданні в п"ятницю, 14 листопада, в першому читанні схвалили поправки в Конституцію РФ, запропоновані президентом Дмитром Медведєвим. Поправки стосуються збільшення термінів повноважень президента і Державної думи РФ - до 6 і 5 років, відповідно. В даний час термін роботи голови держави і нижньої палати російського парламенту складає 4 року, повідомляє Лента.ру.

Раніше Комітет Держдуми з конституційного законодавства і держбудівниутва рекомендував парламентарям прийняти пропозиції про продовження президентського терміну і повноважень Держдуми відразу в трьох читаннях. Відзначимо, що на підтримку ініцатіви президента висловлювався також колишній глава держави, прем"єр-міністр Володимир Путін.

Дмитро Медведєв вніс на розгляд парламентарів проект поправок в Конституцію РФ 11 листопада. За словами президента Росії, поправки не торкнуться його нинішнього терміну і склад Держдуми, і розповсюджуватимуться тільки на наступного президента країни і парламент нового скликання.

Якщо Держдума схвалить поправки у всіх трьох читаннях, вони поступлять на розгляд в Раду Федерації, після чого їх направлять на узгодження в російські регіони. У випадку, якщо не менше двох третин регіональних парламентів погодяться на продовження терміну повноважень президента і парламенту, поправки в Конституцію поступлять на підпис голові держави.

Зараз ви читаєте новину «Держдума в першому читанні збільшила термін повноважень президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі