середа, 25 липня 2007 18:01

Держдума РФ: МЗС України не сприяє стабільності в відносинах між державами

Депутат російської Держдуми Андрій Кокошин назвав недавню заяву першого заступника міністра закордонних справ України про те, що Чорноморський флот після 2017 року не залишиться на українській території такою, що не сприяє збереженню стабільності в російсько-українських відносинах.

"У Думі вельми негативно поставилися до заяви першого заступника міністра закордонних справ України про те, що після 2017 року Чорноморський флот має бути виведений з української території", - заявив голова комітету Держдуми у справах СНД і зв"язків з співвітчизниками, колишній секретар Ради безпеки Росії Кокошин.

За його словами, російський Чорноморський флот "працює на нашу загальну безпеку в регіоні, його перебування в Криму є важливим чинником стабільності в російсько-українських відносинах, чинником підтримки по-справжньому дружніх взаємин Росії з братською Україною".

"Будь-які спроби з витіснення російського ВМФ з Криму не можна розглядати інакше, як прагнення вбити клин між двома нашими країнами", - заявив Кокошин.

Раніше перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що позиція Києва про необхідність виводу після 2017 року з території країни російського Чорноморського флоту залишається незмінною, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Держдума РФ: МЗС України не сприяє стабільності в відносинах між державами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі