понеділок, 03 грудня 2007 12:45

Головнокомандуючий ліванської армії став кандидатом в президенти

Парламент Лівану офіційно затвердив головнокомандуючого армією Мішеля Сулеймана в кандидати на пост президента країни, повідомляє DW-WORLD.

Нагадаємо, що 23 листопада Еміль Лахуд, що обіймав пост глави держави протягом дев"яти років, пішов у відставку. Ліванські парламентарії з вересня не могли вибрати наступника Лахуда, через що дата голосування по кандидатурі нового президента країни переносилася шість разів.

Головнокомандуючий ліванської армії Мішель Сулейман був обраний, як компромісна кандидатура, яка влаштовує і коаліцію, що перебуває при владі, і представників опозиції.

Проте, як відзначає ВВС News, представник опозиції Мішель Аун, кандидатуру якого також пропонували на пост президента, висунув ряд умов, за яких він готовий підтримати Сулеймана. Зокрема, Аун зажадав, щоб Сулейман залишив президентський пост у 2009 році замість 2013, а на пост прем"єр-міністра країни була призначена нейтральна людина.

Представники "Хезболли" у свою чергу заявили, що готові підтримати кандидатуру Сулеймана, якщо будуть виконані умови Ауна. Президентські вибори в Лівані пройдуть в п"ятницю 7 грудня.

Варто також відзначити, що згідно чинному законодавству Лівану, вищі державні чиновники мають право балотуватися в президенти не раніше, ніж за два роки після своєї відставки. Тому для того, щоб Сулейман зміг брати участь у виборах, парламентаріям доведеться внести до Конституції країни ряд поправок, повідомляє Lenta.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Головнокомандуючий ліванської армії став кандидатом в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі