понеділок, 20 серпня 2012 10:23

Голова УГКЦ хоче, щоб Кирило не уникав особистого спілкування

Голова УГКЦ хоче, щоб Кирило не уникав особистого спілкування
Очільник УГКЦ Святослав (Шевчук). Фото: meest-online.com

Без діалогу з Московським патріархатом неможливо зупинити русифікацію України і українофобію в Росії, вважає глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук).

"Ми теж повинні йти таким шляхом певного примирення, тому що без цього ми не побудуємо майбутнього. Без цього неможливо зупинити русифікацію в Україні та українофобію в Росії. А якщо ми спокійно, по-християнськи, будемо в світлі Євангелія якось вирішувати болючі питання минулого і тільки за допомогою примирення пам'ять оздоровляти, тоді можна щось конструктивне побудувати ", - сказав він в неділю на прес-конференції в місті Коломия Івано-Франківської області, коментуючи візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Польщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські церкви об'єднаються, коли будуть вільні від політики – Глава УГКЦ

Патріарх УГКЦ задоволений, що відбулася зустріч між московським патріархом і польської римо-католицькою церквою і почався процес примирення між двома народами.

"Ми не почули, за що поляки прощають росіян, за що православна церква хоче просити вибачення у латинської церкви в Польщі. Можливо, ще до цього дійде. Але заклик дуже потужний до примирення був зроблений", - підкреслив голова УГКЦ.

Він також вважає позитивним те, що патріарх Кирило почав спілкуватися "не тільки з головою всієї католицької церкви, але і з очільником локальної церкви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єпископи УГКЦ закликають вірян прийти на вибори та не продавати своїх голосів

"Отже, робиться певний крок для того, щоб щось змінювати навіть всередині православної церкви, католицької церкви в напрямку до взаємного прощення і примирення", - пояснив глолова УГКЦ.

Він виступає за діалог з Московським патріархом.

"Я б дуже хотів, щоб подібна річ відбулася і в Україні. По-перше, нам би було дуже приємно, якби почався нарешті особистий діалог на рівні наших церков. Щоб Московський патріарх визнав як свого співрозмовника Українську греко-католицьку церкву. Бо до цього часу про нас говорять тільки зі Святішим Отцем у Ватикані майже завжди без нас ", - зазначив глава УГКЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополита Володимира у лікарні навідав глава УГКЦ

При цьому він нагадав, що вже ініціював такий діалог і УГКЦ до нього готова.

Зараз ви читаєте новину «Голова УГКЦ хоче, щоб Кирило не уникав особистого спілкування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі