понеділок, 07 грудня 2009 14:57

Гітлер думав, що єврейський лікар отруїв його матір

Гітлер думав, що єврейський лікар отруїв його матір

Ненависть Гітлера до євреїв походила від помилкового припущення, що його матір отруїв єврейський доктор, говориться в новій книзі німецького історика. Про це пише The Telegraph.

Мати Гітлера, Клара хворіла на рак грудей, але вмерла в результаті отруєння йодоформом, який дав їй доктор Едуард Блох. Використання йодоформу, в якості лікувального засобу від раку грудей було стандартною медичною практикою в ті роки.

Майбутньому диктатору в той час було 18 років. Іоахім Рікер, автор нової книги про життя Гітлера стверджує, що "її болюча смерть була ключовим моментом в його розвитку".

"Гітлер так ніколи і не простив єврейського доктора. У бесідах зі своїми помічниками, такими як Йозеф Геббельс, він порівнював євреїв з туберкульозом, а себе називав "лікарем" який мав знищити цю хворобу", - пише дослідник.

Аргументація Рікера в книзі під назвою "9 листопада: як Перша Світова війна призвела до Голокосту", суперечить іншим поглядам, згідно яких, Гітлер поважав доктора Блоха, і навіть допоміг йому емігрувати з Австрії до США в 1940 році.

Пан Рікер вважає 9 листопада ключовою датою для Гітлера. В цей день в 1918 році була створена Веймарська республіка, в 1923 Гітлер організував вдалий державний переворот, а в 1938 стався погром проти євреїв, відомий як "Кришталева ніч".

Доктор Блох помер в червні 1945 у віці 73 років, переживши Гітлера на один місяць.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гітлер думав, що єврейський лікар отруїв його матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі