вівторок, 28 жовтня 2014 14:54

Генсек НАТО знає, як покращити стосунки з Росією

Генсек НАТО знає, як покращити стосунки з Росією
Фото: ru.krymr.com

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг вважає, що лише потужний військовий союз країн Заходу може домогтися поліпшення відносин з Росією.

Про це він сказав у своїй промові, присвяченій стратегії НАТО.

Столтенберг зазначив, що його досвід роботи на посаді прем'єр-міністра Норвегії показав, що висока обороноздатність і міцні трансатлантичні зв'язки є основою для відновлення конструктивних взаємин з Москвою.

Генсек НАТО підкреслив, що не бачить суперечності між бажанням зміцнювати Північноатлантичний альянс і прагненням налагодити діалог з російською владою. Питання тільки в тому, "якого роду" будуть ці відносини, цитує Столтенберга агентство Reuters.

На даний момент президент РФ Володимир Путін, на думку генсека НАТО, перешкоджає поширенню демократії і миру в Східній Європі. "Росія намагається звести нанівець той прогрес, якого ми досягли спільними зусиллями", - сказав Столтенберг.

За його словами, деякі партнери альянсу в цьому регіоні відчувають зростаючий тиск. Водночас колишній норвезький прем'єр підкреслив, що НАТО не зацікавлений ​​в подальшій ескалації українського конфлікту. "Ніхто не хоче холодної війни через 25 років після падіння Берлінської стіни", - каже він.

Столтенберг також підтвердив, що в НАТО не обговорюється тема вступу України в альянс. Водночас він підкреслив, що альянс продовжить надавати підтримку Україні та іншим своїм східноєвропейським партнерам.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО знає, як покращити стосунки з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі