неділя, 20 грудня 2009 16:20

Газовий договір Росії з Польщею на межі зриву

Газовий договір Росії з Польщею на межі зриву

Лідер "Польської селянської партії" і заступник прем"єр-міністра Польщі Вальдемар Павляк заявив про намір заблокувати узгоджений минулого тижня новий газовий договір з Росією у випадку, якщо національні газові компанії країн не вирішать ряд спірних питань.

Він, зокрема, вимагає сплати "Газпромом" близько 100 млн. доларів боргу за транзит російського газу, надання документа про нові тарифи транспортування газу з РФ польською територією і зменшення ціни на газ для Польщі.

"Немає підстав для того, щоб завершити міжнародну процедуру доти, поки не будуть узгоджені PGNiG (польська нафтогазова компанія) і "Газпромом" гарантовані для Польщі вигідні умови колишніх і майбутніх розрахунків", - сказав Павляк.

"Заблокую ратифікацію газового договору з РФ, поки PGNiG і "Газпром" не вирішать спірних моментів", - додав віце-премєр Польщі.

Павляк також заявив про "саботаж" серед польських парламентерів. Деякі надавали неточні дані під час переговорів з росіянами.

"Не має бути так, що деякі персони, компанії, радники виступають у різних оркестрах", - сказав він.

За даними видання Gazeta Wyborza, тільки Павляк може подати формальну заявку на затвердження узгодженого після майже року переговорів з росіянами нового договору про поставки газу до Польщі.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Газовий договір Росії з Польщею на межі зриву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі