пʼятниця, 09 листопада 2007 07:01

Галина Рябець на пляшках заробляє 200 гривень на місяць

Автор: фото: Світлана СЕКЕРА
  Галина Рябець перебирає пляшки біля свого будинку
Галина Рябець перебирає пляшки біля свого будинку

У Новгород-Сіверському Чернігівської області 70-річну Галину Рябець кличуть звільняти від порожніх пляшок сараї і підсобки. Бабуся забирає тару до себе.

— Часто люди приходять до мене додому і просять помогти. Бува, десятки мішків з пляшками від одного господаря виношу. Віддають пляшки в організаціях, з поїздів, — каже Галина Рябець. — Цілий день вишукую порожні. На дорогах, біля вокзалів, на звалищах.

Галина Рябець живе в Новгород-Сіверському з 1956-го року. Приїхала за направленням після кулінарного технікуму. Робила в "общепиті". Вийшла заміж за  Володимира Рябця. З 1991-го року — на пенсії. Але ще вісім років підробляла прибиральницею. Потім почала збирати пляшки.

Пенсіонерка звозить пляшки тачкою до себе додому. Складає під парканом. Скляна тара простяглася на 10 м.

— З приймального пункту по пляшки приїжджають прямо додому, — пояснює бабуся. — Горілчані, з-під шампанського, шкалики приймають по 1,5 копійки за штуку. Пивні — по 10 копійок. Мої "конкуренти" збирають здебільшого пивні. Горілчаними мало хто цікавиться.

Місячний підробіток Галини Рябець становить 200 грн. Гроші пенсіонерка витрачає  на подарунки онукам.

Зараз ви читаєте новину «Галина Рябець на пляшках заробляє 200 гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі