вівторок, 14 грудня 2021 11:15

Французький ракетний фрегат Auvergne увійшов до Чорного моря
4

Французький фрегат FS Auvergne зайшов увечері 13 грудня в акваторію Чорного моря.

Це 31-й корабель країн НАТО, якій зайшов в акваторію від початку року, заявив керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко, передає "Думская".

"Ракетний фрегат Auvergne - новітній корабель французького флоту. Спущений на воду 2015 року, введений в експлуатацію 2018-го. Екіпаж - 145 моряків. Вони мають на озброєння одну скорострільну гармату 76 мм, три кулемети з автоматичним управлінням. На борту є 16 шахт універсальних пускових установок ракет ППО Aster і крилатих ракет Storm Shadow. Також корабель несе вісім протикорабельних ракет і два торпедних апарати", - ідеться в повідомленні.

Фото: dumskaya.net

Судно має водотоннажність 6 тис. т, завдовжки 142 м і завширшки майже 20 м, осадка - 4,9 м. Розвиває швидкість у 27 вузлів і може пройти 6 тис. морських миль. Фрегат обладнали вертолітним ангаром, у якому розміщений розвідувальний NHIndustries NH90. Порт приписки - Тулон.

У Міністерстві оборони РФ уже заявили, що стежать за всіма його діями й переміщеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції спустили на воду перший катер для українських прикордонників

4 листопада флагманський корабель Mount Whitney увійшов до Чорного моря. 8 листопада кораблі ВМС США Mount Whitney і Porter увійшли в порт Батумі в Грузії.

Раніше американське й натовське командування оголосило про початок операцій у Середземному й Чорному морях. Метою називали гарантування безпеки й стабільності в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Французький ракетний фрегат Auvergne увійшов до Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі