пʼятниця, 09 жовтня 2009 09:59

Фонд держмайна подасть апеляцію на заборону приватизувати "АероСвіт"

Фонд держмайна подасть апеляцію на заборону приватизувати "АероСвіт"
Фонд держмайна (ФДМУ) готується до понеділка, 12 вересня ц.р., подати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону приватизувати держпакет однієї з найбільших українських авіакомпаній - ЗАТ "АероСвіт". Про це повідомила прес-секретар ФДМУ Ніна Яворська. "До понеділка ми можемо подати апеляцію, яка вже готується нашими юристами", - відзначила Яворська.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня ц.р. заборонив ФДМУ приватизувати держпакет однієї з найбільших українських авіакомпаній - ЗАТ "АероСвіт". Позов було подано інвесткомпанією "Он-лайн капітал", яка заявляє, що може заплатити за авіакомпанію набагато більшу суму. Експерти вважають, що позов може зіграти на руку акціонерам "АероСвіту". Про плани приватизації "АероСвіту" ФДМУ заявив в лютому цього року. Тоді представники ФДМУ пояснювали своє рішення тим, що підприємству необхідні додаткові фінансові вливання для розвитку, чого не може забезпечити держава. 22,39% держакцій було оцінено консалтинговою компанією "Острів" в 17 млн грн (близько 2 млн дол.).

Як повідомили вчора у ФДМУ, суд також припинив дію наказу ФДМУ про затвердження оцінки пакету акцій. Позов подала інвесткомпанія "Он-лайн капітал". За словами її гендиректора Миколи Почапського, це пов"язано з тим, що його компанія готова заплатити за пакет близько 35 млн грн: "Ми вважаємо, що ціна активу занижена, і направляли до ФДМУ свою пропозицію, проте відповіді так і не отримали". "Заявка від "Он-лайн капітал" дійсно надходила до ФДМУ, але як нею можна скористатися, поки від участі в конкурсі не відмовляться інші акціонери? Це неможливо", - пояснював раніше в.о. голови ФДМУ Дмитро Парфененко, пише "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна подасть апеляцію на заборону приватизувати "АероСвіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі