середа, 07 жовтня 2009 13:39

Фінляндія має намір дати "зелене світло" "Північному потоку"

Фінляндія має намір дати "зелене світло" "Північному потоку"
Фінляндія має намір дати "зелене світло" проекту "Північний потік" (Nord Stream), повідомляє РІА "Новості" з посиланням на радіостанцію "Контакт".

"Міністр Фінляндії у справах Євросоюзу Астрід Торс чекає, що її країна видасть екологічний дозвіл на будівництво Nord Stream", - відзначає радіостанція.

Компанія Nord Stream вже отримала дозвіл на роботи з ліквідації боєприпасів, що не розірвалися, видалення боєприпасів по маршруту газопроводу у виняткових економічних зонах Фінляндії та Швеції. Для забезпечення безпеки будівництва належить знешкоджувати 28 боєприпасів і старих морських мін в Балтійському морі.

Щоб майбутній газопровід не постраждав, йому необхідний вільний від мін "коридор безпеки" шириною 25 метрів по обидва боки труби. Роботи по знешкодженню кожного боєприпасу плануються індивідуально з урахуванням потужності заряду, глибини залягання.

Nord Stream обіцяє, що знешкодження боєприпасів пройде за підтримки військово-морських сил Швеції, Фінляндії та Данії, а влада отримуватиме докладну інформацію про ситуацію. Роботи проводитимуться російськими військово-морськими силами.

Газопровід "Північний потік" протяжністю 1220 кілометрів пройде по дну Балтійського моря від російського Виборга до Німеччини (Грайфсвальд). Введення в експлуатацію першої лінії газопроводу пропускною спроможністю 27,5 мільярда кубометрів газу в рік намічене на 2011 рік, початок будівництва - на першу половину 2010 року.

Акціонерами компанії-оператора проекту Nord Stream AG є російський "Газпром" - 51%, німецькі Wintershall Holding і E.ON Ruhrgas - по 20%, а також нідерландська Gasunie - 9%. У квітні поточного року партнери по "Північному потоку" приступили до переговорів про входження в проект французькою GDF Suez.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія має намір дати "зелене світло" "Північному потоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі