понеділок, 03 грудня 2007 13:01

Філіппінським бунтівникам пред"явлені офіційні звинувачення

Власті Філіппін 3 грудня пред"явили офіційні звинувачення в заколоті колишньому віце-президентові країни Теофісто Гуїнгоні, сенаторові Антоніо Трілланесу і ще 34 учасникам спроби державного перевороту, вчиненої 29 листопада.

Трілланес і солдати-бунтівники "вчинили дії, метою яких було скидання існуючого уряду і створення нового".

У випадку, якщо бунтівників визнають винними, згідно філіппінським законам, їм загрожує довічний вирок. Ще п"ятнадцять чоловік, затриманих за підозрою в участі в заколоті, відпущено на свободу. Серед них - дочка Теофісто Гуїнгони.

29 листопада близько 30 озброєних філіппінських солдатів, очолюваних Антоніо Трілланесом і генералом Данило Кімом, який проходив як звинувачений у справі про спробу державного перевороту в 2006 році, захопили готель Peninsula в Манілі.

Вони зажадали, щоб президент країни Глорія Макапагал Арройо пішла у відставку, і призвали філіппінську армію їх підтримати. У відповідь власті висунули повсталим ультиматум, а після того, як він був проігнорований, почали штурм будівлі. У результаті, бунтівники, які засіли в готелі, здалися, передає агентство Reuters.

 

Зараз ви читаєте новину «Філіппінським бунтівникам пред"явлені офіційні звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі