вівторок, 01 грудня 2009 11:27

Фемінізм перетворив жінок на рабинь зарплатні

Фемінізм перетворив жінок на рабинь зарплатні
Фемінізм перетворив жінок на "рабинь" заробітної плати, які тепер мусять обирати між роботою і материнством. Про це каже Фей Велдон, одна з засновниць феміністського руху.

Велдон стверджує, що хоча жінкам зараз живеться краще, ніж раніше, у рівності статей є й свої недоліки, пише The Telegraph.

"Зворотною стороною фемінізму є те, що зараз суспільство вимагає від жінок йти працювати, хоча деякі жінки краще б спостерігали за дітьми. Колись лише чоловіки були рабами заробітної плати, а тепер ними стали ще й жінки. Я вважаю, тут є в чому звинуватити капіталізм", - вважає вона.

Але все ж таки Велдон наполягає на тому, що фемінізм залишається "меншим злом", і більшості жінок в такому суспільстві стало жити легше.

"Якщо ви - інтелектуальна, компетентна і здорова особистість, то це - найдивовижніша річ. Якщо ви не маєте ніяких прагнень і не хочете зробити чого-небудь нового, то можливо до-феміністичний світ був би для вас кращим",

Велдон вважає, що немає досконалого рішення - є лише гірше з двох. І менш поганим в даний час є те феміністичне суспільство, яке ми маємо.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фемінізм перетворив жінок на рабинь зарплатні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі