середа, 30 вересня 2009 14:03

Феміністки боротимуться з проституцією у київських нічних клубах

Феміністки боротимуться з проституцією у київських нічних клубах

У Києві 1 жовтня відбудеться конференція жіночого руху FEMEN і DJ Hell, авторитетного німецького техно-музиканта, на тему "Діджеї об"єднуються проти секс-індустрії в Україні".

У рамках конференції відбудеться презентація спільного соціального проекту DJ HELLp.

Зустріч відбудеться о 14:30 на вулиці Хрещатик, 4. У ній візьмуть участь лідер жіночого руху FEMEN Анна Гуцол, ікона німецького техно, епатажний і авторитетний музикант Гельмут Гайєр (DJ Hell), а також представник клубної індустрії Віталій Бардецький (клуб Хліб).

У ході конференції її учасниками буде представлено всесвітню соціальну програму DJ HELLp, спрямовану на боротьбу з секс-індустрією в нічних клубах.

Метою і завданням програми, за словами організаторів, є об"єднання в єдиний рух лідерів сучасного клубного світу для пропаганди "чистої клубної культури", вільної від секс-індустрії, і виховання у молоді непримиренності до будь-яких форм сексуального рабства.

Під час презентації Анна Гуцол розкриє шокуючі факти і змалює ситуацію, що склалася на сьогодні в українських клубах, наскільки глибоко торгівля жіночим тілом проникла в клубний простір. Вона також пояснить схеми роботи секс-індустрії в клубах, що сприяють її розвитку, і що змушують молодих дівчат брати участь у такому небезпечному бізнесі.

Гельмут Гайєр (DJ Hell), техно-місіонер з Німеччини, у свою чергу, презентує відео-звернення до своїх фанів, до українських і світових музикантів, діджеїв, власників лейблів і клубів із закликом підтримати ініціативу і приєднатися руху DJ HELLp.

Звернення буде запущено через Інтернет і дасть, таким чином, старт програмі.

"Презентація програми в столиці України - не просто так. Проституція в клубах - не новина. Але зазвичай відсоток таких клубів зовсім маленький. В Україні ж, навпаки, майже неможливо знайти клуб з традиційною європейською клубною культурою. Що, до речі, і негативно відбивається на розвитку клубної індустрії в цілому", - сказав Гельмут Гайєр.

"Ми крок за кроком покриваємо всі зони, де процвітає (поки!) або може розвинутися секс-індустрія - інтернет-простір (програма БОРДЕЛЬ.НЕТ), центральні вулиці міста (програма FEMEN-патруль), а тепер і DJ HELLp в клубах. І на цьому ми не зупинимося!", - заявила лідер FEMEN Анна Гуцол.


Жіночий рух FEMEN - всеукраїнська громадська організація, заснована в 2008 році групою однодумців на чолі з Анною Гуцол.

Організацією FEMEN було розроблено унікальний формат громадянського самовираження, заснований на сміливості, креативності, епатажі і оперативності, який відкрив можливості впливу на громадську думку та лобіювання інтересів цільової групи. Реакція FEMEN на такі гострі теми як проблема секс-туризму в Україні, права студентів (зокрема, відключення гарячої води в гуртожитках влітку), підвищення цін на громадський транспорт у Києві та ін. отримують великий резонанс у світової громадськості.

Нагадаємо, що в липні минулого року студентки столичних вузів - учасниці жіночого руху Femen, а також представники українського шоу-бізнесу вийшли на Хрещатик з метою звернути увагу керівництва країни, громадськості і преси на проблему активного розвитку підпільного секс-туризму в Україні, який набуває загрозливих масштабів.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Феміністки боротимуться з проституцією у київських нічних клубах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі