середа, 03 жовтня 2012 17:50

"Феменки" потрясли грудьми біля статуї Венери в Луврі

Активістки жіночого руху FEMEN вранці в середу окупували статую Венери Мілоської в паризькому Луврі з вимогою припинити судові переслідування згвалтованої поліцейськими, а пізніше обвинуваченої туніською владою в аморальній поведінці громадянки Тунісу Маріам.

Як повідомляє прес-служба FEMEN, кілька роздягнених до пояса дівчат закріпили на безрукій статуї плакат з написом "згвалтує мене - я аморальна" і озвучили слоган акції "У нас є руки, щоб припинити це!".

"В ім'я Венери ми звертаємося до жінок світу із закликом створити фронт опору і не допустити розправи над безневинною жертвою туніських дикунів. У нас є руки, щоб зупинити це", - заявили в FEMEN.

Організація трактує факт згвалтування Маріам туніськими поліцейськими як геноцид проти жінок, а судовий процес над жертвою вважає "актом згвалтування базових принципів прав людини". FEMEN бачить в діях туніських властей риси ісламістської деградації, що загрожує Тунісу введенням законів шаріату з їх женоненавістніческімі ідеями.

FEMEN вимагає від туніської влади припинити судове переслідування Маріам і публічного суду над гвалтівниками в поліцейській формі.

Зараз ви читаєте новину «"Феменки" потрясли грудьми біля статуї Венери в Луврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі