пʼятниця, 15 червня 2007 19:40

Євросоюз покарав Лукашенка за погані умови праці

Євросоюз відмінить пільги для товарів, що експортуються з Білорусії, оскільки в цій країні у робочих погані умови праці, повідомив комісар Євросоюзу з торгівлі Пітер Мандельсон. За словами Мандельсона, Європа дуже велике значення приділяє умовам праці і захисту навколишнього середовища, а в Білорусії не приймають стандартів Міжнародної організації праці.

В кінці 2006 року Євросоюз вже виключив Білорусію з генеральної системи преференцій, згідно якій країні вважалися митні пільги. У ЄС цей крок пояснювали тим, що в Білорусії порушуються права профспілок. Білоруські чиновники порахували це рішення "політичною короткозорістю".

У Євросоюзі діють санкції проти ряду білоруських чиновників, у тому числі і президента Білорусії Олександра Лукашенка. Йому і ще 34 особам заборонено в"їжджати на територію ЄС до квітня 2008 року. Подібна заборона діє і в США, де як і раніше залишаються замороженими всі американські активи Лукашенка і дев"яти інших білоруських чиновників, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз покарав Лукашенка за погані умови праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі