вівторок, 19 травня 2009 15:21

Європа побачила в Лободі "стриптизерку в колесі для білки"

Європа побачила в Лободі "стриптизерку в колесі для білки"
Критики висміюють Пісенний конкурс "Євробачення" як культурний Чорнобиль, нарочите шоу талантів, де несмак і сексапільність більш популярні, аніж музичні здібності. Про це пише The Time.

Під час фіналу 16 травня, за яким стежило більше 100 мільйонів людей по всьому світу, конкурсанти в черговий раз закликали на допомогу свою абсолютно немузикальну чарівність: представник Греції порвав сорочку, щоб продемонструвати натерті воском груди, тоді як албанка одяглася в рожеву пачку і встала під вітродувом. Але зрештою, Олександр Рибак, милий скрипаль з Норвегії, домігся перемоги, тому що у нього була краща пісня - і йому навіть не довелося нічого виставляти напоказ.

"Я переміг, тому що у мене була історія, щоб розповісти", - пояснив 23-річний Рибак репортерам, після того, як набрав рекордні 387 очок і вивів Норвегію далеко вперед від Ісландії, що залишилася на другому місці з 218 очками. У своїй "Fairytale" ("Казці") Рибак поєднав зоряний вокал зі скандинавським кітчем. Він співав про свою одержимість за втраченим коханням, тоді як навколо нього фольклорний ансамбль виконував старовинний норвезький танець. "У Росії люблять ностальгію і меланхолію", - сказав співак, пояснюючи, чому його задумлива мелодія припала до душі мільйонам людей в Росії та колишніх радянських державах.

Останніми роками східноєвропейські нації домінували на "Євробаченні" - Росія виграла минулого року, Сербія на рік раніше, а Україна обидва рази зайняла друге місце. Схоже на розмови про незрілий виноград, але коментатори від країн, що програли (Велика Британія зайняла останнє місце в 2008 році), стабільно скаржилися, що визначення переможця народним телефонним голосуванням гарантує, що історичні зв"язки завжди встануть вище, ніж якість пісні. Група з Греції, наприклад, може отримати вищий бал від Кіпру, навіть якщо пісню буде боляче слухати.

Цього року шоу було найдорожчим в історії "Євробачення" - Росія розщедрилася приблизно на $35 млн., щоб його організувати. Натомість місцевим жителям румунка Олена Георге, дочка священика, заспівала, що її "стегна готові палати, це настільки гаряче, і у мене є багато чого, щоб показати".

Американська зірка Діта фон Тіз роздяглася до чорного бюст"є, щоб вийти на перший план під час виступу Німеччини. Спочатку вона сподівалася піти ще далі, але чиновники попросили її поважати "культурні відмінності".

А Світлана Лобода з України, наспівуючи "Be My Valentine", виконувала трюки на драбині усередині величезного колеса (за який вона заплатила, заклавши житло). Блогосфера відтоді охрестила її "стриптизеркою в колесі для білки", пише The Time.

За матеріалами "Фокус"

Зараз ви читаєте новину «Європа побачила в Лободі "стриптизерку в колесі для білки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі