субота, 12 березня 2022 19:25

"Європа не бачила такої війни з часів Другої світової " - Зеленський емоційно звернувся до італійців

"Європа не бачила такої війни з часів Другої світової " - Зеленський емоційно звернувся до італійців
Зеленський закликав європейців звертатись до політиків, щоб ті закрили небо над Україною. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до італійського народу. Закликав підтримуввти Україну та спонукати своїх політиків закрити небо над нашими територіями, щоб Росія не могла більше бомбардувати мирне населення. Також наголосив, що за час війни окупанти вбили 79 українських дітей.

Про це заявив президент у прямому ефірі.

"Європа не бачила такої війни з часів Другої світової. Зараз ми живемо не однково, у війні уже загинуло 79 дітей. У кожного з нас є фотографії близьких у телефонах і ми знаємо, що вони не останні. Бо віримо, що діти ще будуть гратися, навчатимуться, підуть в університети. Кожна людина живе такою надією - на нові фотографії, миттєвості і щастя, яких зараз позбавлена Україна. Ми зараз в різних умовах, коли ви впевнені, що на вас чекає майбутнє. А для нас може бути все востаннє, так як 79-ти українських дітей, родин, які втратили найцінніше, але змущені зібратися і вижити, воювати за майбутнє. Ми всі маємо зробити, так щоб це число не зростало, - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через санкції авіаційна галузь РФ скоро буде на рівні Ірану та Північної Кореї

Також наголосив, що Росія тримає українські міста в облозі, хоче знищити їх. Маріуполь у повній блокаді, його обстрілюють скрізь, скидають бомби. Авіаудари завдали навіть по пологовому будинку і дитячій лікарні. І це по всій Україні так. Вони повністю знищують житлові квартали килимивим бомбардадуванням. Вони знищують навіть церкви і площі. Розбомбили найбільшу площу у Європі - площу Свободи у Харкові.

"Це війна не тільки нашого народу, а й цінностей, які нас об"єднують. Я впевнений, що ви прагнете зупинти війну, так як і українці. Потрібні такі санкціії, щоб у Росії не було грошей руйнувати життя. Говоріть, щоб політики закрили небо від тих, хто вбив 79 дітей і тисячі дорослих", - додав президент.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Європа не бачила такої війни з часів Другої світової " - Зеленський емоційно звернувся до італійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі