вівторок, 26 січня 2021 17:12

Євген Клопотенко пропонує змінити підготовку кухарів - запланували реформу

Євген Клопотенко пропонує змінити підготовку кухарів - запланували реформу
Учні будуть опановувати сучасні практики. Фото: pixabay.com

Планують змінити програму навчання кухарів та кондитерів в Україні.

Проєкт почнуть реалізовувати у вересні на базі 2 столичних училищ. Амбасадором реформи став відомий шеф-кухар Євген Клопотенко разом із Міністерством освіти і науки, повідомили в пресслужбі МОН.

"Коли Євген запропонував змінити підготовку кухарів, ми разом з управлінцями Києва підтримали його. Дійсно, зараз учні-кухарі вчаться за освітнім стандартом 2007 року, тоді як ринок праці вимагає від випускників вже інших навичок. Тож разом ми хочемо подолати розрив між підготовкою кваліфікованих робітників у профтехах і тим, чого реально потребує ринок праці. Проєкт, який плануємо запустити восени, триватиме кілька років і охопить новою програмою весь навчальний курс для учнів пілотних груп", - зазначив заступник міністра Ігор Гарбарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН організувало онлайн-курс української для вчителів у класах нацменшин

Зазначається, що учні опановуватимуть сучасні практики, а також змінять підхід до вивчення теоретичного матеріалу. Усі викладачі мають пройти курси підвищення кваліфікації.

У новий проєкт планують інвестувати майже 5,8 млн грн, з яких понад 2 млн грн - кошти держбюджету, а майже 3,7 млн грн - гроші місцевого бюджету.

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 1 лютого. Запрошення-перепустки учасники зможуть завантажити до 30 квітня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко пропонує змінити підготовку кухарів - запланували реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі