пʼятниця, 11 березня 2022 16:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"Евакуюйте дітей" - колишній уповноважений з прав дитини звернувся до українців

"Евакуюйте дітей" - колишній уповноважений з прав дитини звернувся до українців
Через війну РФ проти України, більше 1 млн маленьких українців були змушені евакуюватися закордон. Фото: ДСНС

Понад 1 млн українських дітей вакуювали за кордон. Про це написав колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба і закликав не зволікати.

"Не зволікайте з евакуацією! Через війну РФ проти України, більше 1 млн маленьких українців були змушені евакуюватися за кордон. Ми обов'язково повернемо дітей України, коли переможемо. Але наразі в пріоритеті – безпека. Я звертаюся до всіх мам, опікунів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, державних органів – не зволікайте з евакуацією. Ворог безжалісно обстрілює і вдирається на наші території", - написав Кулеба.

Він також закликав людей на окупованих територіях шукати можливості та коридори для евакуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремль хоче затягнути білорусів у війну проти України" - чому Лукашенко полетів до Путіна

"Не чекайте, поки ворог почне обстрілювати. Ваш основний обов'язок зараз – вберегти життя ваших дітей!", - повідомив Кулеба.

9 березня ворог завдав авіаудар по пологовому будинку в Маріуполі. Будівля повністю зруйнована. Загинули три особи. Серед них одна дівчинка. 17 осіб зазнали поранень. Серед них - діти, жінки, лікарі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Справу розслідують як порушення законів і звичаїв війни.

Зараз ви читаєте новину «"Евакуюйте дітей" - колишній уповноважений з прав дитини звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі