субота, 01 липня 2023 11:09

"Це буде на наших очах": Данілов прогнозує новий заколот в РФ

"Це буде на наших очах": Данілов прогнозує новий заколот в РФ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прогнозує новий заколот в Росії. Фото: zmina.info

Нині на території Росії є багато приватних воєнізованих угруповань, які підкорюються тільки своїм власникам.

Наприклад, своя приватна армія є у Рамзана Кадирова, у Євгена Пригожина, у Газпрому та у деяких глав адміністрацій і силовиків. Про це в ефірі Свобода Live розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, тільки питання часу ‒ коли вони "почнуть у межах Садового кільця з'ясовувати стосунки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот Пригожина пішов на користь Україні – ексрозвідник США

"Ніякої демократичної передачі влади в Росії бути не може. Буде передача влади через заколот – чи то з великою кров'ю, чи з малою. Це буде на наших очах", ‒ сказав Данілов.

Він зазначив, що під час заколоту очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина події в Росії відбувалися дивним шляхом. Своїм мовчанням президент РФ Володимир Путін втратив час, йому потрібно було відразу ухвалювати жорсткі рішення, щоб дати відповідь на цей виклик. Натомість він цього не зробив, тому нині у Путіна немає спроможності взагалі "щось ставити на свої місця".

"Якщо на території країни відбуваються такі речі, відразу збирається Рада нацбезпеки і оборони відповідної країни і вирішує, що з цим робити. Звертаю увагу, що в Росії до цього часу ніхто не збирався, питання не розглядалося, і не було позиції того органу, який мав би на це реагувати. Це говорить про те, що люди, які входять до складу цього органу, були безпосередніми учасниками всього цього процесу. Переляканий Путін не став їх збирати разом, щоб вони його, не дай Боже, на цьому ж засіданні не заарештували", ‒ додав Данілов.

Захисники України ліквідували понад 21 тис. найманців приватної військової компанії "Вагнер" та поранили ще близько 80 тис. Такі колосальні втрати дають уявлення про кількість російських найманців, заявив президент Володимир Зеленський.

З 25 червня розпочалася фізична ліквідація "вагнерівців" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Запорізької областей. За наказом міністра оборони РФ Сергія Шойгу з них створюють окремі штурмові загони "смертників" і відправляють відбивати втрачені росіянами позиції.

Зараз ви читаєте новину «"Це буде на наших очах": Данілов прогнозує новий заколот в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі