субота, 30 березня 2019 10:23

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українців

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українців
Голодомор визнали геноцидом українців вже понад двадцять американських штатів. Фото: ukrinform.ua

Американський штат Луїзіана офіційно визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Про це у Facebook повідомило посольство України в США.

"Губернатор штату Луїзіана Джон Бел Едвардс видав прокламацію щодо відзначення 85-річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні. Спеціальна прокламація, зокрема, відзначає раніше ухвалене законодавство США з визнання Голодомору геноцидом українського народу", - ідеться в повідомленні.

У документі йдеться, що тоталітарний сталінський уряд влаштував голод в Україні з метою зламати спротив нації колективізації і комуністичній окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодомор порівняли з війною на Донбасі

У грудні 2018 року Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Крім США, Голодомор визнали геноцидом 15 країн світу: Австралія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Португалія, Угорщина. Ще вісім країн засудили Голодомор як акт знищення людства і вшанували пам'ять його жертв: Андорра, Аргентина, Бразилія, Іспанія, Італія, Словаччина, Чехія, Чилі.

Зараз ви читаєте новину «Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі