субота, 13 березня 2021 13:40

ЕС, США, Китай, Росія - кого українці вважають стабілізаційною світовою силою

ЕС, США, Китай, Росія - кого українці вважають стабілізаційною світовою силою
Євросоюз назвали головною стабілізаційною силою. Фото: Delo.ua

ЄС опинився на першому місці серед глобальних сил, роль яких українці оцінюють як стабілізуючу.

Про це свідчать результати всесвітнього опитування, проведеного Міжнародною асоціацією GALLUP наприкінці 2020 року, повідомляє Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Роль Євросоюзу стабілізуючою назвали 50% українців. Дестабілізуючою її вважають 25%, і стільки ж - не визначилися з думкою. Стабізілуючою роль Штатів вважають 39%, тоді як дестабілізуючою - 36%. Ще 25% не визначилися з відповіддю. Про Китай кажуть 35% проти 29% відповідно, і 36% - не визначилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Який дурень вигадав зміну часу" - що думають українці про переведення годинника

Першість як дестабілізуюча сила отримала Росія - так вважають 71% українських респондентів. Стабілізуючою її роль вважають 12%, 17% - не визначилися.

Окрім України, РФ дестабілізуючою силою найчастіше називали у Фінляндії - 87%, Грузії - 78%, Південній Кореї - 75%, Йорданії -72% та Іспанії - 70%. А стабілізуючою у Киргизстані, В'єтнамі, Казахстані, Сербії та на Філіппінах.

Депутати Європейського парламенту прийняли резолюцію, якою оголосили Євросоюз "зоною свободи ЛГБТИК".

Зараз ви читаєте новину «ЕС, США, Китай, Росія - кого українці вважають стабілізаційною світовою силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі