середа, 09 січня 2013 02:11

ЄС оштрафував Італію через перенаселеність в'язниць

ЄС оштрафував Італію через перенаселеність в'язниць
Фото: AFP

Європейський суд з прав людини присудив стягнути штраф у розмірі 100 тисяч євро з уряду Італії за утримання тюремних ув'язнених у тісних камерах, повідомляє Associated Press.

Суд постановив, що умови утримання в деяких в'язницях є неприпустимими і порушують права людини. Зокрема, йдеться про викладені у Європейській конвенції заборонах на застосування катувань і нелюдське поводження. Країну зобов'язали протягом року виправити ситуацію з умовами тримання арештантів.

Таким чином суд в Страсбурзі задовольнив скаргу, яку в 2009 році подали семеро ув'язнених з двох італійських в'язниць. Чоловіки вказували на те, що їх утримують в камерах площею дев'ять квадратних метрів по троє, через що кожному арештантові дістається лише три квадратних метри особистого простору. Вони також стверджували, що у в'язниці трапляються перебої з електрикою і гарячою водою.

Міністр юстиції Італії Паола Северіно назвала рішення суду "невтішним", проте, за її словами, проте на інший вердикт вона і не очікувала.

Зараз ви читаєте новину «ЄС оштрафував Італію через перенаселеність в'язниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі