неділя, 12 квітня 2020 10:49

Епідеміолог повідомив, коли закінчиться пандемія

Епідеміолог повідомив, коли закінчиться пандемія
Епідеміолог Володимир Курпіта заявив, що коронавірус перестане бути небезпечним якщо ним перехворіти або зробити вакцину. Фото: day.kyiv.ua

Епідеміолог Володимир Курпіта заявив, що коронавірус закінчиться приблизно через 3 роки.

Наймовірніше, якщо у 70 % населення сформується імунітет. Це трапиться, якщо коронавірусом перехворіють або застосують вакцину, - пише "Главред".

"Якщо вакцина буде створена, то на імунізацію такої великої кількості людей підуть два або два з половиною роки. Якщо ж вакцина в силу різних обставин не буде створена, то елемент формування власного природного імунітету триватиме до трьох років. І десь за три з половиною роки ми зможемо зітхнути і сказати, що пройшли цей етап", - розповів Курпіта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус не зупиняється: скільки українців захворіли

Епідеміолог вважає, що вслід за коронавірусом будуть з'являтися наступні.

"Нові віруси та бактерії будуть обов'язково з'являтися. Своєю діяльністю людина порушує екосистему. Глобальне потепління, забруднення атмосфери і ґрунту, освоєння нових місць – це ті фактори, які призводять до появи нових вірусів. Коронавірус – це маленький дзвіночок, попереду на нас можуть чекати значно страшніші ситуації. Тому дуже важливо, аби людство винесло з цієї пандемії уроки", - сказав Курпіта.

Президент США Дональд Трамп оголосив режим масштабного лиха в штаті Вайомінг, який став останнім американським штатом з 50, де діє це положення.

Зараз ви читаєте новину «Епідеміолог повідомив, коли закінчиться пандемія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі