середа, 22 серпня 2007 14:58

Екс-президент Латвії виставить на аукціон свої костюми

Екс-президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга планує виставити на аукціон свої костюми, які були придбані за час її президентських повноважень, заявила екс-президент балтійської республіки в інтерв"ю Латвійському радіо. Віке-Фрейберга витрачала на гардероб всю свою зарплату, критично висловлюючись про її розміри. Зараз вона має намір повернути свої гроші, витрачені на "поповнення шафи".

Віке-Фрейберга призналася, що під час виконання президентських повноважень вона витрачала всю свою зарплату на те, щоб "виглядати належним чином і з честю представляти свою країну". "Я вважала це своїм обов"язком, представляючи Латвію, а також себе як людини по можливості в привабливому і коректному вигляді", - сказала екс-президент.

При цьому Віке-Фрейберга відзначила, що зараз вона має намір повернути свої особисті гроші, витрачені на придбання костюмів, яких у неї за час президентських повноважень накопичилася ціла шафа. "Можливо, мені доведеться виставити цей одяг на аукціон, на розпродаж, щоб повернути свої засоби", - сказала вона.

Раніше екс-президент Латвії не раз критикувала розмір заробітної плати президента, яка складає 2400 лат (близько 4800 доларів).

Термін повноважень екс-президента Латвії емігрантки з Канади Вайри Віке-Фрейберги закінчився 7 липня цього року. Вперше вона була вибрана в 1999 році і переобрана в 2003 році.

Все 8 років Вайра Віке-Фрейберга присвятила активній діяльності на міжнародній арені, просуваючи Латвію в ЄС і НАТО. Відносини з Росією при ній складалися по-різному. Вона могла заявити, що росіяни 9 травня "п"ють горілку, їдять воблу і співають частушки", і разом з тим стати єдиним балтійським президентом, що приїхав на 60-ліття Перемог до Москви.

Крім того, Вайра Віке-Фрейберга підтримала укладення договору про межу між Латвією і Росією, який був підписаний 27 березня латвійським і російським прем"єрами в Москві, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент Латвії виставить на аукціон свої костюми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі