понеділок, 19 жовтня 2009 13:56

Експерти розповіли, від чого залежить курс долара

Експерти розповіли, від чого залежить курс долара

Економісти та аналітики зі всього світу мають кілька факторів для оцінки вартості долара. Вони дійшли різних висновків, пише The Wall Street Journal.

Частково тому, що ціна на долар формується величезною кількістю змінних і взаємопов"язаних між собою факторів. До них належать: сальдо, державні витрати, відсоткові ставки, інфляція та економічний ріст.

Ускладнюють питання відмінності ціни на долар відносно різних світових валют. Більшість вимірювань показують, що відносно китайського юаня долар переоцінюють, в той час як інші вважають, що він занадто дешевий відносно євро.

Тенденції, які "покарали" долар цього року, все ще залишаються актуальними і прогнозують його подальше зниження. Відсоткові ставки в США залишаються низькими, державна позика - велика. Очікується, що економіка буде залишатись слабкою. Долар втрачає свою вартість і через збільшення попиту на активи.

"Приводити докази повинні доларові спекулянти, - каже Алан Раскін, голова міжнародної стратегії при Королівському банкові Шотландії. - Коливання - це не засіб отримання швидкого і великого прибутку."

Індекс долара на міжнародній біржі, яка вимірює його відносно шести найбільших валют, знизився минулого тижня до рівня 75,48, який був 14 місяців тому (майже такий самий як у квітні 2008, 71,33). Індекс знизився на 15% з 9 березня. Протягом цього часу індекси Доу Джонса (середні показники цін котирування акцій 65 компаній, що становлять репрезентативну вибірку на кінець торгового дня на нью-йоркській фондовій біржі) підвищився на 53%. Золото зросло в ціні більш ніж на 14%, а індекс Банка Нью-Йорка на ринку країн що розвиваються зріс на 89%.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, від чого залежить курс долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі