середа, 13 травня 2015 14:59

Експерти розповіли про рівень небезпеки на Сході та Півдні

Експерти групи "Інформаційний спротив" оцінили рівень загрози терористичних актів, а також диверсій на Сході та Півдні України станом на сьогодні за десятибальною шкалою.

Так максимальний ступінь небезпеки фахівці, як і раніше, фіксують у Донецькій та Луганській областях.

"Протягом 06.05-13.05.2015 р в Донецькій і Луганській обл. фіксується стабільно напружена ситуація з високим рівнем загрози терактів і диверсій як силами ДРГ російсько-терористичних військ, проникаючих в тилові райони, так і проросійської агентури", - сказано в повідомленні групи.

Не набагато краща ситуація в Одеській області - рівень загрози в Причорноморському регіоні фахівці оцінили у 8 балів.

 

"Не контролюючи ситуацію в повній мірі, місцева влада і правоохоронці йдуть шляхом найменшого опору, закриваючи очі на публічні прояви сепаратизму і проросійських настроїв з боку окремих груп населення", - зазначають фахівці.

Водночас в Харківській області експерти спостерігають певне зниження рівня загрози (з 8 до 7 балів) - там злагоджена робота місцевої влади, правоохоронців та спецслужб під час травневих свят засвідчила готовність протидіяти проросійським силам.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли про рівень небезпеки на Сході та Півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі