вівторок, 02 січня 2018 20:24

Експерт назвав основні завдання на 2018 рік

Експерт назвав основні завдання на 2018 рік
Юрій Романенко: "Перерозподіл робочої сили, боротьба за людський капітал буде одним з ключових трендів" / Фото: Укрінформ

У 2018 році одним з основних трендів стане боротьба за людський капітал.

Про це заявив директор напряму внутрішньої і міжнародної політики аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Юрій Романенко, повідомляє Укрінформ.

"Перерозподіл робочої сили, боротьба за людський капітал буде одним з ключових трендів, який визначатиме долю регіонів не тільки в наступному році, а всі наступні десятиліття.

Починаючи з 1992 року у нас падає демографічна крива. Офіційно ми скорочуємося на 0,4% за рік", - сказав експерт, зазначаючи, що реально в країні сьогодні проживає близько 35 млн осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла, скільки українці заробляють у Польщі

Лише близько 6,8 млн осіб у країні продукують додаткову вартість, наголошує він.

"В останньому інтерв'ю Геннадія Зубка, нашого віце-прем'єр-міністра України і міністра Мінрегіонбуду прозвучало, що мінімальний рівень доходів в Україні повинен збільшиться до 16-17 тисяч гривень. Ми повинні вийти на таку зарплату, як у Польщі, мінус 200 євро, що наші емігранти витрачають на житло і їжу. Тобто 500-600 євро - це те, що забезпечує зменшення відтоку українців з країни, а не призупинення цього процесу. Тому що, на підході Німеччина, інші країни Європи, які розуміють цінність української робочої сили, яка дуже невибаглива, дуже легко інтегрується і не приносить тих проблем, які приносять мігранти з Сирії, Близького Сходу", - зазначив Романенко.

З початку 2018 року сезонні працівники в Польщі повинні будуть заплатити за дозвіл на роботу.

Безкоштовні заяви-доручення польських працедавців скасують. Оплата за цей документ складатиме 30 злотих — близько 240 грн.

Нові правила набудуть чинності відповідно до змін до трудового законодавства для іноземців, розповіла директорка Повітового уряду праці в місті Ґруєць Мазовєцького воєводства Мажанна Скочек.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав основні завдання на 2018 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі