пʼятниця, 21 січня 2011 10:42

Джарти "забув" про свої погрози: він не буде натравлювати на татар міліцію

Джарти "забув" про свої погрози: він не буде натравлювати на татар міліцію

Голова Ради міністрів АРК Василь Джарти виключив застосування силових методів для вирішення земельної проблеми в Криму після того, як сам ними.

Про це він заявив в ході що відбулася в четвер робочої зустрічі з президентом Світового конгресу кримських татар, першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, повідомляє прес-служба Меджлісу.

Джарти висловив упевненість в тому, що спільними зусиллями можливо знаходження рішень, що дозволяють задовольнити нужденних людей земельними ділянками для будівництва власного житла.

У свою чергу, Чубаров, викладаючи позицію Меджлісу, також підкреслив важливість наявності у всіх сторін, залучених до земельних проблем, бажання розв'язати їх без конфліктів і протистояння.

У зв'язку з цим, на його думку, доцільно, спираючись на результати роботи попередніх робочих комісій і груп, в тому числі створених Кабінетом Міністрів України та Радою міністрів АРК, перейти до етапу прийняття рішень по кожному масиву і кожній людині, що значиться в списках на отримання земельної ділянки.

За даними меджлісу, прем'єр Криму погодився з таким підходом.

Нагадаємо, раніше Василь Джарти закликав кримських татар найближчим часом звільнити самозахоплені землі. Якщо ця вимога не буде виконана, то він повідомить про це в силові структури.

Глава Меджлісу Мустафа Джемілєв припустив, що подібна ініціатива кримської влади може призвести до кровопролиття на півострові та відбиранню земель у татар.

За матеріалами Gazeta.ua, Лівий берег

Зараз ви читаєте новину «Джарти "забув" про свої погрози: він не буде натравлювати на татар міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі