понеділок, 29 березня 2010 13:03

Двоє литовців організували канал контрабанди метамфетаміну в Україну

Двоє литовців організували канал контрабанди метамфетаміну в Україну

Українські правоохоронці затримали 2 громадян Литви та 3 громадян України за підозрою в організації каналу контрабанди метамфетаміну в Україну.

Як повідомила сьогодні прес-служба Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС, підозрюваних затримали минулого тижня в Житомирській і Хмельницькій областях співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС в Хмельницькій області, відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Хмельницькій області і Житомирської митниці.

Згідно з повідомленням, серед затриманих - громадянин Литви на прізвисько Шоу, який є організатором групи, раніше судимий литовець з українським корінням на прізвисько Бал і троє мешканців Шепетівки, Хмельницької області.

Міліція проінформувала, що підозрювані ввозили вказану наркотичну речовину з країн Прибалтики. При цьому лідер групи виїжджав за кордон для оптової закупівлі наркотику та поза митним контролем незаконно ввозив його в Україну, а далі передавав психотропну речовину спільникам, які, у свою чергу, розповсюджували її, переважно на території Хмельницької та Рівненської областей.

З метою викрити незаконну діяльність вказаних осіб співробітники УБОЗ і СБУ провели низку оперативних закупівель наркотичних речовин. При цьому експертиза підтвердила, що куплена в такий спосіб речовина є метамфетаміном.

Підозрювані були затримані під час чергової спроби збуту товару і під час перетину одного з митних постів у Житомирській області. Під час обшуків у них було вилучено близько 1,5 кг. метамфетаміну, велику суму валюти і 2 автомобілі, які використовувалися для перевезення наркотику.

Проти підозрюваних слідчим відділом УБОЗ УМВС в Хмельницькій області порушено кримінальну справу за незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою.

На даний момент ведеться перевірка каналу постачання наркоречовин, встановлюються інші особи, причетні до зазначеної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Двоє литовців організували канал контрабанди метамфетаміну в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі