пʼятниця, 18 березня 2022 02:15

Два білоруси загинули від російського авіаудару на Житомирщині

Два білоруси загинули від російського авіаудару на Житомирщині
10 березня у Коростені на Житомирщині внаслідок авіаудару ворожої армії загинули два білоруських далекобійники. Фото: pravda.com.ua

Двоє громадян Білорусі загинули 10 березня у Коростені на Житомирщині внаслідок авіаудару ворожої армії. Ними виявилися 35-річний Іван Рогов та 38-річний Дмитро Шилець із Мозиря. У МЗС Білорусі замовчують причини загибелі своїх співвітчизників.

Про це повідомляє білоруське видання "Наша Ніва".

"У звіті про повернення їхніх тіл на батьківщину не згадується, що вони загинули від російського авіаудару, який, швидше за все, був нанесений з території Білорусі. А місто в Житомирській області називають "зоною конфлікту", хоча білоруські чиновники та ЗМІ говорять лише про "спецоперацію на Донбасі", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищили російського полковника, який розстрілював українських воїнів під Іловайськом

"10 березня до Міністерства закордонних справ надійшла трагічна інформація про загибель двох білоруських далекобійників в українському місті Коростень Житомирської області. Вони не встигли покинути зону конфлікту і були змушені жити у своїх машинах, чекаючи можливості виїхати до Білорусі", – цитує "Наша Ніва" МЗС Білорусі.

Речник МЗС Анатоль Глаз зазначив, що обов'язком білоруської сторони, "попри складність ситуації", було допомогти родичам цих людей – повернути додому тіла їхніх близьких.

"На сьогодні ці роботи завершено, і тіла доставлено на територію Республіки Білорусь", – прокоментував Глаз.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Два білоруси загинули від російського авіаудару на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі