четвер, 17 березня 2022 22:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищили російського полковника, який розстрілював українських воїнів під Іловайськом

Знищили російського полковника, який розстрілював українських воїнів під Іловайськом
Справедливий суд над рашистом звершили українські захисники.

Українські воїни знищили командира 331 гвардійського парашутно-десантного полку армії російських окупантів полковника Сергія Сухарєва.

Про це повідомив військовий Роман Туровець.

"Багато хто вже чув, що наші герої ліквідували командира 331-го костромського полку ВДВ Сергія Сухарєва.

Так ось: це тип - та сама наволоч, яка 2014 року була тим самим командиром БТГр того самого 331-го полку, що розстріляла колони українських воїнів під Іловайськом.

Є справедливість на світі. І цей справедливий суд сьогодні звершили українські захисники", - пише Туровець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За три тижні росіяни втратили більше солдатів, ніж США за 20 років в Іраку та Афганістані" – що пише про нас світова преса

Тим часом російські ЗМІ в Костромі повідомили, що крім Сухарєва ліквідовано старшого сержанта Сергія Лебедєва, сержанта Олександра Лімонова, єфрейтора Юрія Дегтярьова. Також знищено капітана Олексія Нікітіна.

У ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось пряме вторгнення збройних сил РФ на територію України. Російська армія складалася із дев'яти батальйонно-тактичних груп: 3500 осіб особового складу, до 60 танків, до 320 БМД (БМП), 60 гармат, 45 мінометів і 5 протитанкових ракетних комплексів.

У наступні дні батальйони "Дніпро-1", "Миротворець", "Світязь", "Херсон", "Івано-Франківськ", "Донбас" і сили сектору "Б" потрапили в оточення.

Президент країни-агресора Володимир Путін, граючи роль "миротворця", 29 серпня запропонував відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення.

Однак у районі Іловайська українських воїнів, які склали зброю, обстріляли. Ворог вчинив вбивство 366 військових, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 потрапили у полон.

Україна направила матеріали про воєнні злочини Росії до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

Зараз ви читаєте новину «Знищили російського полковника, який розстрілював українських воїнів під Іловайськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі