середа, 17 липня 2024 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Дрони ЗСУ тиснуть на російську ППО - ISW

Дрони ЗСУ тиснуть на російську ППО - ISW
Росія шукає спосіб протидіяти атакам українських безпілотників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Удари ЗСУ углиб Росії продовжують тиснути на російську систему протиповітряної оборони.

Російські військові намагаються розробити системний підхід для результативного відбиття українських дронів, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Атаки українських безпілотників тиснуть на систему протиповітряної оборони агресора та змушують російське військове командування пріоритетно розподіляти обмежені засоби протиповітряної оборони для прикриття важливих, на їхню думку, об'єктів. Голова московського Центру аналізу стратегій і технологій і член цивільної консультативної ради при Міністерстві оборони Росії Руслан Пухов 16 липня заявив, що таке осередкове покриття ППО (статичне покриття однієї цілі) не має сенсу в масштабах", - сказано в повідомленні.

Це дозволяє українським безпілотникам обходити російське покриття ППО і завдавати ударів з неприкритих напрямків.

Регіональна влада Росії прямо заявила, що не може покладатися на російську протиповітряну оборону федерального рівня і регіони повинні самі протидіяти безпілотникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія посилила тактику дронової розвідки - Братчук

"Російським військовим, очевидно, не вистачає звичайних систем ППО для захисту всіх критично важливих об'єктів на заході РФ. Вони вже навіть намагаються прикрити важливі потенційні цілі в районах, що добре захищені", - зазначають аналітики.

Пухов закликав російських військових запровадити інноваційний децентралізований підхід до захисту об'єктів у Росії від українських безпілотників і попередив, що українські безпілотники, ймовірно, будуть проникати в глиб країни.

У березні російські військові почали формувати мобільні вогневі децентралізовані групи, які Повітряні сили України успішно розгорнули для захисту від ударів російських безпілотників Shahed-136/131. Однак ці групи досі не розгорнуті в необхідному масштабі для достатнього захисту критично важливих об'єктів у західній частині РФ.

Супутникові знімки, отримані 6 травня, вказують на те, що російські війська зосередили щонайменше сім зенітно-ракетних комплексів середньої дальності "Панцир-1" навколо резиденції диктатора Володимира Путіна у Валдаї, Ленінградська область.

"Пухов запропонував, щоб російські військові розгорнули парк легких літаків для перехоплення українських безпілотників, але зазначив, що низький рівень виробництва легких літаків у Росії ускладнить такі зусилля", - звітують експерти.

Учора вночі ударні безпілотники атакували низку областей Росії та тимчасово окупований Крим. Над територією РФ збито 12 ударних дронів та ще один безпілотник знищено біля Кримського півострова.

Зараз ви читаєте новину «Дрони ЗСУ тиснуть на російську ППО - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі