неділя, 07 серпня 2022 15:00

Дощі з грозами й спека: прогноз погоди на 8 серпня

Дощі з грозами й спека: прогноз погоди на 8 серпня
Дощі з грозами й спека: прогноз погоди на 8 серпня

У понеділок, 8 серпня, найспекотнішим буде схід України, значною мірою – південь, +30....35°С, на решті території температура повітря буде комфортною, в межах +24....28°С.

Дощі з грозами пройдуть на Сумщині, в Карпатах, ввечері ще й на Полтавщині та Черкащині. На більшій частині території України переважно буде суха погода, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західну Україну після тривалої спеки "атакує" негода: прогноз на вихідні

У південній частині України в понеділок очікується +30....35°С, у західних областях +20....25°С, в Карпатах подекуди +12....18°С.

"Тепліше традиційно буде на Закарпатті, до +25....27°С. У північних областях: на Житомирщині +24°С, на Київщині +25....26°С, на Чернігівщині +28°С, на Сумщині +28....30°С", – повідомила вона.

У центральній частині: на Вінниччині +24°С, на Дніпропетровщині +33°С, на Полтавщині, Черкащині +31°С, у Кропивницькому з районами +32°С.

На сході України +30....34°С.

"У Києві понеділок очікується свіжішим, ніж сьогоднішня неділя. Температура повітря коливатиметься поблизу +25....26°С. Столиця 8 серпня опиниться в тилу атмосферного фронту, тому завтра вдень опади вже малоймовірні, хіба що найближчої ночі та вранці ще пройде дощ залишками фронтальної вологості", – підкреслила Діденко.

Цього літа в Україні очікують аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Дощі з грозами й спека: прогноз погоди на 8 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі