вівторок, 14 жовтня 2014 00:15

Допомога Німеччини дозволить побудувати біженцям 4 тисячі місць для проживання - Гройсман

Допомога Німеччини дозволить побудувати біженцям 4 тисячі місць для проживання - Гройсман
Фото: inforesist.org

Федеративна республіка Німеччина надала Україні допомогу, яка дозволить побудувати 4 тисячі місць тимчасового проживання для жителів Донбасу. Про це заявив в понеділок віце-прем'єр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба уряду.

"Гуманітарна допомога Німеччини дозволить нам для людей, які залишилися без даху над головою, побудувати 4000 місць тимчасового проживання в трьох містах: Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську. Муніципалітети цих міст готові співпрацювати. Всі необхідні для будівництва землі вже виділено, вирішується питання інфраструктури", - повідомив заступник голови уряду за підсумками зустрічі з Міністром економічного співробітництва та розвитку ФРН Гердом Мюллером.

"Перші будиночки вже починають будуватися", - запевнив Гройсман.

745 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 7 мільйонів євро вже прибули з Німеччини. В цей вантаж входять пересувні житлові будиночки, кухні, пральні машини, будівельні матеріали для відновлення зруйнованих будівель, генератори, цистерни для води і дизельного палива, обігрівальні прилади, а також ковдри, одяг, ліжка, медичні матеріали, предмети гігієни та інше.

Товари на ще майже на 3 мільйони євро будуть придбані в Україні. Допомога надійде насамперед у Харків, Дніпропетровськ, Маріуполь, Запоріжжя і Слов'янськ.

Зараз в Україні, за підрахунками міжнародних огранізацій, є більше 350 тисяч біженців із зони АТО. Уряд припускає, що люди в будиночках будуть жити не більше місяця - до того часу, поки відповідні служби не допоможуть їм знайти постійне житло і роботу.

Заплановано, що пересувні містечка залишаться під управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій і зможуть використовуватися в майбутньому для розгортання у місцях стихійних лих або інших надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Німеччини дозволить побудувати біженцям 4 тисячі місць для проживання - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі