вівторок, 23 листопада 2010 19:17

Донецький губернатор також не збирається ставити пам'ятники Голодомору

Донецький губернатор також не збирається ставити пам'ятники Голодомору

Голодомор – це біда не лише українського народу, і ми її визнаємо, заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк сьогодні на прес-конференції.

Відповідаючи на питання "Які заходи відбуватимуться в області до наближення чергової дати Голодомору в Україні?", губернатор сказав: "Пам'ятників не будемо ставити – це 100%. Ми визнаємо, що це була біда, і не тільки щодо українського народу. І ми відзначимо це, як і належить, схиливши голови, запалимо свічки, це все ми зробимо".

Близнюк підкреслив, що в питання про Голодомор не треба домішувати політику, і влада Донецького регіону нікому не перешкоджатиме відзначати цю скорботну дату.

"Нікому і ніяк ми перешкоджати не будемо. Якщо хтось на цьому хоче робити політику, це неправильно. Ми розуміємо, що це була біда, і ми, схиливши голову, її визнаємо", - резюмував глава облдержадміністрації.

Нагадаємо, щорічно в четверту суботу листопада Україна відзначає День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій.

Раніше, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін вважає, що сьогодні українська влада приділяє забагато уваги  жертвам Голодомору.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Донецький губернатор також не збирається ставити пам'ятники Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі